Víte, jaké potraviny urychlují stárnutí kůže?

Víte, jaké potraviny urychlují stárnutí kůže?
Víte, jaké potraviny urychlují stárnutí kůže?

Přibývají vám na čele vrásky nebo vás trápí nehezky vrásčité ruce? Příčinou stárnutí nemusí být jen rychle přibývající věk, ale také za to mohou potraviny, které stárnutí kůže značně urychlují. Samozřejmě ne všechny potraviny jsou zkázou pro naši krásně napjatou pleť a pokožku, jen některé potraviny v sobě mají látky, které stárnutí kůže značně ovlivňují. Do těla se mohou prostřednictvím potravy dostat nejen látky urychlující stárnutí, ale také spouštěče různých nemocí. Vyvarujte se proto několika potravinám či nápojům, které mohou být pro člověka velkou zkázou. 

Je však třeba ještě říct, že na stárnutí kůže se samozřejmě nejvíce podepisují závislosti, a to jak závislosti na alkoholu, tak závislosti na drogách nebo případně na lécích. Pokud jste závislí na čemkoli, je třeba se s touto závislostí porvat a zbavit se jí. 

Přejděme však ke konkrétním potravinám, které mohou způsobit stárnutí pokožky či těla jako takového. 

Pozor na smažená jídla

Milujete hranolky nebo jiné smažené pokrmy? Dopřáváte si je často, dokonce víc, než je zdrávo? V tom případě jste už určitě zaznamenali stárnutí své pokožky. Smažené pokrmy totiž oslabují pružnost a elasticitu pokožky, pokožku navíc dehydratují a podporují tvorbu vrásek. Místo třeba konkrétně smažených hranolek raději vyzkoušejte sladké brambory pečené v troubě, které jsou daleko zdravější alternativou. 

Pleti vadí také bílý chléb

Věděli jste, že bílý chléb je také pro lidskou pokožku doslova zabiják? Zejména toastový chléb vadí pleti velmi. Nejen, že má přímý vliv na chronická onemocnění, ale také velmi značně urychluje proces stárnutí. Raději tedy jezte celozrnné pečivo, které má sice taky hodně kalorií, ale na rychlém stárnutí se tak nepodepisuje. 

Cukr je nejvíce škodlivý

Proč vzniká akné? Díky cukru, a to nejen díky cukru bílému, ale také díky třtinovému nebo obyčejnému medu. Cukr jako takový totiž přispívá k tvorbě toxických látek, navíc přispívá k vzniku škodlivých látek v těle.