Jak uvařit špagety po uhlířsku – Carbonara

Carbonara
Carbonara

Jak připravit špagety po uhlířsku? Takové špagety Carbonara krok za krokem.

Krok 1: Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje nebo másla.

Krok 2: Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a nechte ji v pánvi smažit po dobu 3-5 minut.

Krok 3: Do směsi přidejte 2 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžíce fině nasekané petrželky a 2 lžíce nasekaného tymiánu a opékejte je dozlatova.

Krok 4: Uvařte 400-500 g špaget al dente (stohovaných), vložte je do osolené vroucí vody a nechte vařit po dobu 8-10 minut.

Krok 5: V misce smíchejte 2 vejce, 4 lžíce parmazánu, sůl, pepř a ⅛ lžičky cukru.

Krok 6: Vyjměte uvařené špagety a vložte je do směsi z pánve se slaninou a dalšími ingrediencemi.

Krok 7: Vložte misku se směsí z vejce a parmazánu a opečeme do zlatova.

Krok 8: Na závěr posypte úplně hotovou Carbonarou pokrájenou petrželkou a podávejte!

Jinak receptů na špagety Carbonara je hned několik. Ukážeme hned 10 druhů receptů na tyto oblíbené špagety Carbonara.

Náhled špaget Carbonara z výsledků obrázků na Google.com

10 druhů receptu na špagety Carbonara

1. Klasická špagetová Carbonara:

– 2 lžíce másla

– 2 vejce

– 4 lžíce parmesánu

– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny

– 1 cibule

– 1 stroužek česneku

– 1/4 šálku podmáslí

2. Rychlá špagetová Carbonara:

– 2 vejce

– 1/3 šálku strouhaného parmazánu

– 1/2 šálku slaniny nebo pancetty

– 2 lžíce olivového oleje

– 2 stroužky česneku

– 1 hrst petrželky

3. Italština „Alla Carbonara”:

– 2 vejce

– 1/2 šálku strouhaného parmazánu

– 1/2 šálku slaniny nebo pancetty

– 2 lžíce masla

– 2 stroužky česneku

– Sůl a pepř

4. Špagety Carbonara se špenátem:

– 2 lžíce másla

– 2 vejce

– 4 lžíce parmesánu

– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny

– 1/2 šálku čerstvého špenátu

– 1 cibule

– 1 stroužek česneku

– 1/4 šálku podmáslí

5. Špagety Carbonara se smetanou:

– 2 lžíce másla

– 2 vejce

– 4 lžíce parmesánu

– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny

– 1/2 šálku smetany ke šlehání

– 1 cibule

– 1 stroužek česneku

– 1/4 šálku podmáslí

6. Výběrové špagety Carbonara:

– 2 lžíce másla

– 2 vejce

– 4 lžíce parmesánu

– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny

– 1/2 šálku rukoly

– 1 cibule

– 1 stroužek česneku

– 1/4 šálku podmáslí

7. Špagety Carbonara s masem:

– 2 lžíce másla

– 2 vejce

– 4 lžíce parmesánu

– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny

– 1/2 šálku nakrájeného libového masa (např. hovězí, kuřecí, vepřové)

– 1 cibule

– 1 stroužek česneku

– 1/4 šálku podmáslí

8. Špagety Carbonara se zeleninou:

– 2 lžíce másla

– 2 vejce

– 4 lžíce parmesánu

– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny

– 1/2 šálku řezané zeleniny (např. mrkev, brokolice, žampiony)

– 1 cibule

– 1 stroužek česneku

– 1/4 šálku podmáslí

9. Špagety Carbonara se šunkou:

– 2 lžíce másla

– 2 vejce

– 4 lžíce parmesánu

– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny

– 1/2 šálku nastrouhané šunky

– 1 cibule

– 1 stroužek česneku

– 1/4 šálku podmáslí

10. Špagety Carbonara s tuňákem:

– 2 lžíce másla

– 2 vejce

– 4 lžíce parmesánu

– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny

– 1/2 šálku skořápkových tuňáků

– 1 cibule

– 1 stroužek česneku

– 1/4 šálku podmáslí

Další recepty

Autor: Tomáš Výborný 105 článků
Redaktor Tomáš Výborný - věk 38 let. Copywriter na volné noze se specializací na aktuální články v multikategoriích jako bydlení, finance, zdraví a podnikání