Jak udělat rychlé, levné a jednoduché polévky

jednoduché polévky
jednoduché polévky

Polévky je možné udělat rychle a levně, navíc nemusíte kupovat hotovku z pytlíku, jak mají češi v oblibě. Jednoduché polévky mohou být navíc chutné, stačí se toho nebát.

1.      Květáková polévka

Smíchejte nakrájenou cibuli, kuřecí vývar, strouhané brambory, nadrobno nakrájenou mrkev a květák do hrnku. Přiveďte do varu a pak vařte na mírném ohni po dobu 5-10 minut. Nakonec doporučujeme dochutit solí a kmínem.

2.      Cibulová polévka

Na pánvi rozpusťte trochu másla nebo olivového oleje. Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte strouhané brambory a nakrájenou mrkev. Smažte na mírném ohni po dobu 5-7 minut. Poté přidejte vývar (nebo odstředěnou zeleninovou šťávu) a vařte po dobu dalších 10-15 minut. Nakonec dosolte podle chuti.

Náhled jednoduchých polévek z výsledků obrázků na Google.com

3.      Rajská polévka:

Smíchejte rajčata, cibuli, mrkev, strouhanou bramboru, česnek, tymián, sůl a pepř do hrnce a zalijte vývarem nebo odstředěnou zeleninovou šťávou. Vařte na mírném ohni po dobu 10 minut.

4.      Nakládaný hráškový salát:

Smíchejte nastrouhaný hrášek, slaninu, cibuli, jablko, šunku, hořčici, ocet a bylinky do hrnce. Přiveďte do varu a vařte na mírném ohni po dobu 15 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

5.      Krupicová polévka:

Smíchejte krupici, máslo, cibuli, strouhanou mrkev a vývar do hrnce. Vařte na mírném ohni po dobu 10 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Jaká je nejlevnější česká polévka?

Nejlevnější českou polévkou je drůbeží vývar, který lze snadno připravit z kuřecích kostí a zeleniny. Tento druh polévky neobsahuje žádné maso, proto je jeho cena velmi nízká.

Další recepty

Autor: Tomáš Výborný 105 článků
Redaktor Tomáš Výborný - věk 38 let. Copywriter na volné noze se specializací na aktuální články v multikategoriích jako bydlení, finance, zdraví a podnikání