Jak připravit zeleninu pak choi?

Jak používat zeleninu pak choi?
Jak používat zeleninu pak choi?

Pak choi se skládá z různých druhů zeleniny, které mají sladkou a kořeněnou chuť. Tento druh zeleniny je velmi populární v Číně (původ je tedy z Východu) a také se nachází v mnoha asijských restauracích. Nejčastěji se přidává do polévek, salátů a dalších jednoduchých pokrmů. Pak choi můžete použít jak syrové, tak i vařené.

Postup přípravy pak choi

Syrové pak choi můžete řezat a přidat do salátů nebo ho můžete šťouchnout na pánvi s olejem a strouhaným česnekem. Tento druh zeleniny má krátkou trvanlivost, proto je lepší jej spotřebovat do několika dnů. Lze jej však i mrazit.

Vařené pak choi můžete odvařit ve slané vodě nebo zapéct s jinou zeleninou v troubě. Také se běžně používá v různých polévkách a omáčkách.

Pak choi je bohaté na nutritivní hodnoty a obsahuje vitaminy A, C, K a různé minerální látky. Je to velmi zdravá zelenina plná prospěšných látek, takže ji doporučujeme zařadit do jídelníčku.

Náhled pak choi z výsledků obrázků na Google.com

Jaký je recept na pak choi?

Recept na Pak Choi je velmi jednoduchý a rychlý. Nejprve očistěte 500 g pak choi, nakrájejte na úhledné plátky a osolte. Poté na pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a smažte pak choi asi 5 minut. Dochuťte sojovou omáčkou podle chuti.

Do jakého jídla se používá Pak choi?

Pak choi se často používá v tradiční čínské kuchyni jako součást salátů, polévek a zeleninových směsí. Dá se s ním vytvořit lehké jídlo nebo se může použít jako příloha k masu, rybám nebo jinému jídlu.

Jaké jsou druhy pak choi

1. Pak choi pravá/bílá: s bílou krkou a světle zelenými listy. Obvykle se používá na vaření a saláty.

2. Pak choi nakládaná: s červenou krkou a tmavšími listy. Tento druh je oblíbený pro dlouhodobé uskladnění.

3. Brusselské pak choi: s kratším krkem a tmavě zelenými listy. Obvykle se využívá ve strouhankových receptech.

4. Šípkové pak choi: s kuželovitou krkou a temně zelenými listy. Dobře se hodí pro smažené pokrmy.

5. Baby pak choi: s jemnou bílou krkem a zelenými listy. Je oblíbený pro saláty a zeleninové omáčky.

Další recepty

Autor: Tomáš Výborný 105 článků
Redaktor Tomáš Výborný - věk 38 let. Copywriter na volné noze se specializací na aktuální články v multikategoriích jako bydlení, finance, zdraví a podnikání