Jaký je recept na pomazánku z uzeného masa?

pomazánku z uzeného masa
pomazánku z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa patří mezi velmi oblíbené pomazánky v ČR. Jaký je tradiční recept? Pomazánky češi milují, proto si ukážeme recept na tuto tradiční pomazánku.

Suroviny na pomazánku z uzeného masa:

– 250 g uzeného masa, nakrájeného na malé kousky

– 2 stroužky česneku, rozmačkané

– 3 lžíce oleje

– 1 lžička svařeného octa

– ½ lžičky soli

– ½ lžičky mletého pepře

Postup na pomazánku z uzeného masa:

1. Uzené maso vložte do malého hrnce a za stálého míchání jej pořádně orestujte.

2. Přidejte česnek, ocet, olej a koření. Vše pořádně promíchejte.

3. Směs dejte do mixéru nebo ručního šlehače a rozmixujte na jemnou kaši.

4. Pomazánku vložte do malé misky a podávejte s pečivem či k snídani nebo k obědu.

Náhled pomazánky z uzeného masa z výsledků obrázků na Google.com

Recept na pomazánku z uzeného lososa s příběhem, netradiční

Byla to jedna z těch obyčejných podzimních nocí, když jsem narazil na recept na pomazánku z uzeného masa. Bylo mi to okamžitě sympatické a byl jsem rozhodnut ho vyzkoušet.

Nejdříve jsem si musel pořídit potřebné suroviny a sílu. Podle receptu jsem potřeboval 250g uzeného masa, 1 lžíci másla, 2 lžíce hořčice, 1 stroužek česneku, nastrouhanou cibuli, jablečnou omáčku, ocet, sůl a pepř.

Všechny ingredience jsem nakrájel a rozmačkal a dal do misky. Pomalu jsem začal směs míchat, aby se směs dobře promíchala. Když byla směs hotová, dal jsem ji do ledničky, než bude hotová pomazánka.

Následující den jsem směs vyndal z lednice a rozmíchal jsem ji ve velké misce. Přidával jsem po troškách mléko, dokud se směs úplně nespojila. Poté jsem směs přelíval na talíř a ozdobil jej s kapkou olivového oleje a čerstvou petrželkovým výhonkem.

Moje pomazánka z uzeného masa byla hotová a já jsem byl opravdu pyšný na výsledek. Dodal jsem trochu citronové šťávy, což dodalo chuti ještě více oživení. Když všichni ochutnali, byli naprosto nadšeni. Stala se nejen oblíbenou domácí specialitou, ale také oblíbenou delikatesou návštěvníků.

Další recepty

Autor: Tomáš Výborný 105 článků
Redaktor Tomáš Výborný - věk 38 let. Copywriter na volné noze se specializací na aktuální články v multikategoriích jako bydlení, finance, zdraví a podnikání