Obsah
Jaký je recept na záhoracký závitek z vepřového masa? Variant je více, ale toto plněné maso je třeba si ukázat na konkrétním příkladu receptu.
Ingredience:
- 1 až 2 kg vepřového masa (plece nebo prsa)
- 2 ks cibule
- 1 lžička kmínu
- Sůl a pepř na dochucení
- 100 g listového těsta
Postup:
- Vepřové maso očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Osolte a opepřete dle chuti.
- Na pánvi rozpalte olej nebo sádlo a na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Když je cibulka sklovitá, přidejte maso a restujte je společně se cibulí.
- Poté na vše přidejte kmín a dochuťte solí a pepřem. Maso restujte po dobu 10-15 minut dokud není šťavnaté.
- Pak si připravte listové těsto. Nechte ho odpočinout po dobu 5-10 minut.
- Poté na těsto naskládejte maso a cibuli.
- Závitek zabalte tak, aby neunikal obsah, poté ho rozřízněte na menší kousky.
- Nakonec závitek pokapejte olejem nebo rozpuštěným sádlem a vložte do trouby předehřáté na 220 – 230 °C. Pečte 15-20 minut, obracíte-li závitky, péct je ještě chvilku s opačnou stranou.
- Hotový záhoracký závitek z vepřového masa podávejte s lahodnou omáčkou a čerstvými zeleninovými saláty.
Jaká je alternativa záhorackého závitku z vepřového masa?
Můžete také vyzkoušet záhoracký plněný kuřecí závitek, který je stejně lahodný jako ten vepřový. Místo vepřového masa se používá kuřecí prsa a různé druhy náplní. Můžete také ochutnat tradiční český špenátový závitek nebo hermelínový závitek s bramborami.