Jak udělat záhoracký závitek?

záhoracký závitek
záhoracký závitek

Jaký je recept na záhoracký závitek z vepřového masa? Variant je více, ale toto plněné maso je třeba si ukázat na konkrétním příkladu receptu.

Ingredience:

  • 1 až 2 kg vepřového masa (plece nebo prsa)
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička kmínu
  • Sůl a pepř na dochucení
  • 100 g listového těsta
Náhled na záhoracký závitek z výsledků obrázků na Google.com

Postup:

  1. Vepřové maso očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Osolte a opepřete dle chuti.
  2. Na pánvi rozpalte olej nebo sádlo a na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Když je cibulka sklovitá, přidejte maso a restujte je společně se cibulí.
  3. Poté na vše přidejte kmín a dochuťte solí a pepřem. Maso restujte po dobu 10-15 minut dokud není šťavnaté.
  4. Pak si připravte listové těsto. Nechte ho odpočinout po dobu 5-10 minut.
  5. Poté na těsto naskládejte maso a cibuli.
  6. Závitek zabalte tak, aby neunikal obsah, poté ho rozřízněte na menší kousky.
  7. Nakonec závitek pokapejte olejem nebo rozpuštěným sádlem a vložte do trouby předehřáté na 220 – 230 °C. Pečte 15-20 minut, obracíte-li závitky, péct je ještě chvilku s opačnou stranou.
  8. Hotový záhoracký závitek z vepřového masa podávejte s lahodnou omáčkou a čerstvými zeleninovými saláty.

Jaká je alternativa záhorackého závitku z vepřového masa?

Můžete také vyzkoušet záhoracký plněný kuřecí závitek, který je stejně lahodný jako ten vepřový. Místo vepřového masa se používá kuřecí prsa a různé druhy náplní. Můžete také ochutnat tradiční český špenátový závitek nebo hermelínový závitek s bramborami.

Další recepty

Autor: Tomáš Výborný 105 článků
Redaktor Tomáš Výborný - věk 38 let. Copywriter na volné noze se specializací na aktuální články v multikategoriích jako bydlení, finance, zdraví a podnikání